Донецька фільтрувальна станція замінована бойовиками

08:25, 28.02.2017
Донецька фільтрувальна станція замінована бойовиками

Терористи замінували Донецьку фільтрувальну станцію, відновлення водопостачання під питанням

Донецька фільтрувальна станція замінована бойовиками, а спостерігачі місії ОБСЄ не наважують її відвідати, повідомляє "Укрінформ".

Голова Донецької обладміністрації Павло Жебрівський повідомив, що на станції бойовики встановили дві міни спрямованої дії МОН-100, і спостерігачі ОБСЄ не готові без їх зняття виходити на Донецьку фільтрувальну станцію, а без їх присутності ремонтні роботи не готові розпочати ремонтні бригади КП "Вода Донбасу".

У результаті цього частина Донецька, авдіївка, Ясинувата, прилеглі села та частина Макіївки залишається без стабільного постачання води.

"Є проблеми з водою. Насправді, резервуару вистачить на два дні подання води. Тобто ми при проблемах даємо воду з 6:00 до 22:00. Сьогодні дамо і завтра", - сказав Жебрівський.

За його словами, наявних запасів води в Авдіївці вистачить лише до 1 березня.

У понеділок, 27 лютого з росіянами та терористами вдалося домовитися лише про ремонт ліній електропередач, на відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції та Південнодонбаської насосної станції окупанти не погодилися.

Увечері 27 лютого Павло Жебрівський повідомив, що в Авдіївку повернулося електропостачання, сторонам вдалося домовитися про ремонтні роботи. На жаль, обстріли соціальної інфраструктури, що вчиняють бойовики, продовжуються, тому ніхто не дає гарантій, як довго населені пункти в районі Донецька будуть зі світлом.