На узбережжя Нової Зеландії викинулося понад 400 китів

14:27, 10.02.2017
На узбережжя Нової Зеландії викинулося понад 400 китів

Близько 300 китів загинуло до прибуття рятувальників.

Наймасовіше масове самогубство ссавців у світі сталося на узбережжі Нової Зеландії: 416 китів викинулося  на берег Південного острова, що в бухті Голден-Бей. Близько 70% з них загинули до прибуття рятувальників і волонтерів.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ у п’ятницю.

 

Як повідомляє природоохоронний департамент країни, це один із наймасовіших зареєстрованих випадків самогубства ссавців за всю історію спостережень.

 

Співробітники департаменту, волонтери та місцеві жителі намагаються врятувати тих китів, які залишилися. Вони відправляють їх у відкрите море під час припливу, але шанси, що кити виживуть - невеликі.

 

 

"Дивлячись на кількість загиблих, ми маємо розуміти, що решта перебуває у критичному стані", - каже регіональний керівник департаменту охорони природи Ендрю Ламасон.

 

Порятунок китів ускладнюється, бо на мілині перебуває велика кількість туш загиблих тварин, які заважають живим ссавцям пливти у відкрите море, передає ВВС.

 

Тоді як місцеві жителі і волонтери утворили біля берега живий ланцюг, аби не дати китам знову викинутися на берег.

 

Випадки масового самогубства китоподібних реєструють регулярно. Відправити тварин в море - складне завдання, і врятувати їх складно.

 

Одностайної відповіді, чому тварини викидаються на берег, у вчених немає. Найпопулярнішою залишається теорія, нібито коли з одним або декількома китами щось трапляється, вони сигналізують про лихо, і тоді інші приходять до них по допомогу. Якщо хворий дельфін або кит опинився на мілині, туди ж потрапляють і його родичі.