До Олевська відправили Нацгвардію

07:51, 08.02.2017
До Олевська відправили Нацгвардію

Космічні пейзажі та знищена екосистема навколо Олевська (UNIAN)

До Олевська на Житомирщині для боротьби з незаконним видобутком бурштину та стабізізації ситуації зі злочинність відправили загони Нацгвардії, повідомляє прес-служба відомства.

«У зв’язку із загостренням ситуації з незаконним видобутком бурштину в місто Олевськ Житомирської області відправлені військовослужбовці першої бригади оперативного призначення Національної гвардії України», – повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

У відомстві зазначають, що нацгвардійці разом із місцевою поліцією будуть забезпечувати безпеку та порядок в регіоні, що потерпає від кримінальних розбірок через незаконний видобуток бурштину.

В Олевську та районі нацгвардійці також будуть наглядати за випадками незаконного вивезення деревини.

На Житомирщину Нацгвардію вводять не вперше: у 2016 році на території області вони виявили 10 фактів видобутку бурштину сирцю, тоді затримали 50 людей, вилучили чотири мотопомпи.

Нагадаємо, що в Олевську постійно відбуваються збройні сутички між незаконними старателями, що "миють" бурштин: 16 січня озброєні пістолетами та гвинтівками люди вчинили стрілянину. У результаті події поранені кілька десятків людей, двоє загинуло.

У вівторок, 7 лютого, Верховна Рада України провалила голосування за закон, що мав би узаконити видобуток бурштину, повідомляла "УМ".