У Києві визначили перших фіналістів національного відбору "Євробачення"

12:25, 05.02.2017
У Києві визначили перших фіналістів національного відбору "Євробачення"

Визначилися перші півфіналісти Євробачення

У Києві в суботу, 4 лютого, у Палаці культури "КПІ" відбувся перший етап національного відбору фіналістів "Євробачення". Співоче змагання транслювали телеканали UA:Перший та СТБ.

TAYANNA и гурт "Сальто Назад" перемогли за сумою балів, що виставили глядачі та експерти та пройшли до фіналу.

"Дякую всім, хто був зі мною сьогодні на першому півфіналі Нацвідбору Євробачення. Важко. Але нагадую всім, хто не згоден з рішенням суддей, ми обираємо не просто милу, симпатичну пісню, ми обираємо переможця. Яскравого, унікального, неповторного!" - написала у своєму Facebook Джамала, яка перемогля на "Євробаченні" минулого року та дозволила Києву знову організовувати конкурс.

У першому півфіналі національного відбору змагалися 8 учасників. Це - гурт Скай (Skai), який відкрив півфінал, колишній учасник "Х-фактора" Рома Веремейчик і гурт LUMIERE, гурт Monochromea, співачка із Грузії Laliko, Арсен Мірзоян. Співачка Еріка перед конкурсом змінила псевдонім та виступала як MamaRika.

"Мета євробачення для мене не знайти людину, що буде представляти країну, а паралельно знайти нове ім'я", - прокоментував суддя змагання та учасник Євробачення-2007 Андій Данилко.

Він відзначив, що його дуже порадував гурт "Сальто назад", якому Данилко пророчить успіх.

По завершенню відбору молода переможниця Тетяна Решетняк, що виступає під ім'ям TAYANNA розповіла глядачам про основну мету артиста.

"Якщо дійсно пісня подобається, я буду сама щаслива у цьому світі. Артистам що треба? Щоб їх слухали", - коментує співачка TAYANNA.