Медик Наталія Хоружа загинула у підбитій протитанковою ракетою «швидкій»

18:37, 03.02.2017
Медик Наталія Хоружа загинула у підбитій протитанковою ракетою «швидкій»

Наталія Хоружа загинула рятуючи пораненого. (Фото з соцмереж)

Медик Наталія Хоружа загинула миттєво, коли намагалася вивезти пораненого бійця з поля бою на Світлодарській дузі у четвер. Бойовики цинічно поцілили у «швидку» з червоним хрестом на борту протитанковою ракетою. Також загинув поранений боєць, уродженець Запоріжжя. 

 

Прізвище загиблої 45-річної жінки-медики стало відоме у п’ятницю.

 

Першим про нелюдський вчинок бойовиків повідомив волонтер Юрій Мисягін у Facebook.

 

"Вдень був обстріл й на позиції був поранений наш боєць. По нього оперативно виїхала машина, щоб швидко вивезти його й доставити до медиків в тил. Нелюди, побачивши машину, вистрілили по ній з ПТУР (протитанкова керована ракета – Ред.)", - написав волонтер.

 

За його даними, в результаті прямого потрапляння ракети і вибуху дівчина-лікар, яка їхала допомогти пораненому хлопцеві, загинула на місці, кілька людей отримали поранення.

 

Згодом волонтер Іван Звягін повідомив у Facebook, що йдеться про медика 54-ї бригади Наталію Хоружу.

 

«За час війни загинуло 11 лікарів, 41 санінструктор, 6 фельдшерів. Понад 200 отримали поранення і травми. Учора Україна втратила ще олного медика. Внаслідок потрапляння протитанкової ракету в машину, яка вивозила пораненого, загинула медик 54-ї бригади Хоружа Наталія. Клята війна», - пише пан Звягін.

 

Активіст Зоя Казанджи вказує, що Наталії «завжди буде 45». За її даними, машина швидкої допомоги була з червоним хрестом для ідентифікації. Тим не менше, окупанти поцілили в неї керованою ракетою.

 

«В машину поцілили з ПТУР. Протитанкова ракета поцілила в автомобіль. З червоним хрестом. Наталія Хоружа, фельдшер 54-ї бригади загинула. А Наталі лишилася донька», - написала пані Казанджі і оприлюднила цивільне фото загиблої.

 

Жінка родом з Покровського району Дніпропетровської області. 

 

"Ціною власного життя вона врятувала трьох чоловіків на Світлодарській дузі і загинула від снаряду російських окупантів. Жінка, що загинула в бойових умовах, в бою! Отака вона - Українська національно-визвольна війна, де нарівні з чоловіками воюють справжні амазонки", - написав на своїй сторінці у Facebook  волонтер Назар Приходько.

 

Нагадаємо, що в останні дні тривають затяті бої в районі Авдіївки. Водночас, ворог також почав потужно обстрілювати позиції ЗСУ на маріупольському напрямку та в районі Світлодарської дуги.