На Кіпрі заблокували акції компанії Ріната Ахметова

17:35, 03.02.2017
На Кіпрі заблокували акції компанії Ріната Ахметова

Рінат Ахметов не має доступу до сотень мільйонів доларів на Кіпрі.

Окружний суд Нікосії виніс рішення про тимчасове блокування акцій місцевої компанії на суму 656 млн. євро. Компанія належить українському олігарху Рінату Ахметову.

 

Про це повідомляє місцеве видання In Cyprus .

 

Рішення суду тимчасово «заморозити» акції Ахметова було винесено за позовом іншої кіпрської компанії в рамках суперечки з приводу продажу державної української телекомунікаційної компанії за 830 млн. євро.

 

Кіпрська компанія UA Telecominvest, створена в жовтні 2012 року, купила на початку 2013 року у EPIC Telecom Invest 100% статутного капіталу компанії ЕСУ, отримавши таким чином контроль над 92,7906% акцій держкомпанії "Укртелеком".

 

У Фонді державного майна України тоді заявили, що не знали про зміну власника. ЕСУ восени 2010 року виграла тендер на продаж "Укртелекому" за 10,6 млрд грн.

 

У прес-службі холдингу СКМ Ахметова виданню ЛІГА.net підтвердили наявність спору.

 

"Дійсно, наразі йде суперечка. Деталі спору до його закінчення ми не коментуємо. При цьому хочемо зазначити, що визначення ніяк не впливає на звичайну комерційну діяльність компанії SCM і її активів. Інформація про "арешт" будь-яких банківських рахунків SCM або Ріната Ахметова не відповідає дійсності", - заявляють представники холдингу Ахметова.