У Чорному морі розпочалося навчання НАТО та України

11:50, 01.02.2017

Військово-морські навчання семи країн НАТО та України розпочалися в акваторії Чорного моря, інформує Інтерфакс-Україна.

У ході навчань під назвою "Щит моря" будуть відпрацьовані стандартні методи відображення повітряних, підводних і наземних атак.

З 1 лютого протягом десяти днів військові з Болгарії, Канади, Греції, Румунії, Іспанії, США, Туреччини та України будуть відпрацьовувати взаємодію у разі агресії в акваторії Чорного моря.

"Координацію ходу навчань буде здійснювати командувач румунським флотом, а фрегат "Король Фердинанд" забезпечить керівництво військово-морської групи, що складається з міноносця, чотирьох фрегатів, підводного човна, шести літаків іноземних партнерів, а також 11 суден і чотирьох літаків, що належать Румунії", - пояснюється в повідомленні румунських ВМС.

З 3 по 5 лютого заплановано прибуття в румунський порт Констанца іспанського і канадського фрегатів "Альмиранте Хуан де Борбон" і "Сент-Джонс", що входять до складу Другої групи постійної готовності об'єднаних військово-морських сил НАТО.

У порт також зайде есмінець ВМС США "Портер", оснащений системою протиракетної оборони (ПРО) "Іджіс", турецька підводний човен і фрегат "Фатіх", а також один болгарський фрегат.

Військово-морський флот (ВМФ) Туреччини представлять два фрегата, два корвети, два ракетних корвета, два тральщика, два кораблі, оснащені ракетами з рухомим стартом.

З повітря морської групи будуть підтримувати американський літак-розвідник, турецька патрульний літак, два винищувачі Військово-повітряних сил Румунії МіГ-21, а також румунський вертоліт для евакуації поранених.

Україна і Греція направлять на навчання військовослужбовців своїх флотів.