Авдіївку продовжують атакувати "Градами": день четвертий

10:15, 01.02.2017
Авдіївку продовжують атакувати "Градами": день четвертий

У місті розгорнули пункти обігріву (dsns.gov.ua)

Місто Авдіївка Донецької області, розташоване близько до окупованого обласного центру, продовжують атакувати російські та сепаратистські війська. 

При цьому ситуація в Авдіївці залишається складною, але контрольованою, запевняє влада.

"Ніч в Авдіївці пройшла відносно спокійніше. Зараз температура теплоносія 35 градусів. Вода у місті є, тиску вистарчає, щоб підняти воду до 4 поверху багатоповерхівок. Газ у будинках також є. До міста прибуло 8 вантажівок допомоги", - повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Фейсбуці.

Поки не планують повну евакуація мешканців міста. 

Одномоментно влада готова вивезти 4 тис. осіб. Зараз в Авдіївці залишаються 22 тис. людей, з них 6 тис. - проживають у приватних будинках, де є опалення. Про бажання виїхати заявили 140 осіб.

"Мова не йде про тотальну евакуацію. Я спілкувався з головою служби ДСНС Миколою Чечоткіним, який з прем'єр-міністром був в Авдіївці, на завтрашній день запланована евакуація 160 дітей з батьками. Місця розташування вже підготовлені. Україна готова вивезти у разі необхідності 12 тис. жителів Авдіївки, для яких у різних регіонах України є місця для забезпечення необхідним", – заявив радник міністра МВС Зорян Шкіряк інформує.

"Сили російсько-окупаційних військ продовжили обстріли українських позицій поблизу Авдіївки. Противник застосовував реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”, артилерію калібру 152 міліметри, гранатомети, крупнокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вночі окупанти здійснили спробу штурму наших позицій. Атака провалилася. Ворог відступив.

"О сьомій годині російсько-окупаційні війська силами групи близько 30 осіб здійснили чергову спробу штурму. Противника зупинено. Бій триває", - інформує прес-центр Штабу АТО.