До України не пустили росіян із військовими жетонами і медаллю «За повернення Криму»

15:22, 27.01.2017
До України не пустили росіян із військовими жетонами і медаллю «За повернення Криму»

Один з росіян віз із собою маскувальний халат.

Прикордонники не впустили шістьох громадян Росії, які намагалися потрапити до України через київські аеропорти. Росіян відправили додому, оскільки вони підозрююються у зв’язках із сепаратистами Донбасу, участі в анексії Криму і фінансових махінаціях.

 

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби у п’ятницю.

 

"Учора в столичних аеропортах співробітники Держприкордонслужби спільно з СБУ викрили 6 громадян Росії. Серед них знаходилися можливі військові Російської Федерації та особи, які мають зв’язки з незаконними збройними формуваннями і причетні до злочинного угруповання, яке пов’язане із шахрайськими діями у банківській сфері. Усі росіяни намагались потрапити в Україну", - йдеться у повідомленні прикордонників.

 

Так, в аеропорту "Бориспіль" під час оформлення рейсу з Мінська були виявлені 5 росіян. У кожного з них знайшли однакову суму грошей в однакових конвертах по 100 тисяч рублів в кожному.

 

Мало цього, в декількох росіян співпадала дата видачі паспортів. При цьому всі п’ятеро заявили, що їдуть до України відпочивати.

 

 

Під час спілкування відповіді чоловіків були характерні саме для військових чи чітко поінструктованих осіб. Крім того, у одного з росіян виявили військовий квиток, жетон Збройних сил Росії та маскувальний халат.

 

"Також встановлено, що деякі з них, можливо, причетні до злочинного угруповання, яке пов’язане із шахрайськими діями у банківській сфері. Наразі громадянам Росії відмовлено в перетинанні державного кордону. Тривають подальші фільтраційно-перевірочні заходи", - йдеться у повідомленні.

 

Ще одного росіянина викрили в аеропорту "Київ" (Жуляни). Він також прилетів до України рейсом з Мінська. Під час контролю на чоловіка спрацювала база даних, оскільки стосовно нього діяло доручення від правоохоронних органів.

 

Далі під час перевірки правоохоронці встановили, що чоловік є головою Ради директорів однієї з груп компаній, яка займається фінансуванням проектів у Росії та за кордоном.

 

Також з’ясувалося, що він має зв’язки з представниками терористів ДНР і ЛНР, адже в його телефоні були знайдені відповідні контакти.

 

За даними вітчизняних спецслужб, цей росіянин був нагороджений медаллю "За повернення Криму" особисто міністром оборони Росії. Тож йому також відмовили в пропуску через державний кордон.