Росія хоче залякати Україну військами на кордоні

18:50, 26.01.2017
Росія хоче залякати Україну військами на кордоні

Василь Грицак каже, що російські провокації не ведеться.

Збільшення чисельності російських військ на кордоні свідчить про намагання залякати Україну. Утім, таким брязканням зброєю українську армію вже не залякати.

 

Таку думку висловив голова СБУ Василь Грицак, передає «Укрінформ» у четвер.

 

«Ми спостерігаємо, як Росія поступово нарощує свої війська на кордоні з Україною. Це говорить про те, що нас укотре намагаються залякати присутністю або брязканням гусениць танків чи іншою технікою поблизу наших кордонів. Насправді на нас це не сильно діє, тому що українське військо вже не те, яке було в 2014 році», - сказав пан Грицак.

 

Голова СБУ також зауважив, що збільшення російської військової присутності на кордоні з Україною збіглося в часі зі зміною влади у США.

 

«Це проходить одночасно, як змінюється політичне керівництво у потужних країнах. Насправді, ми не ведемося на такі провокації, просто методично зміцнюємо Службу безпеки, Збройні сили, Нацгвардію і відстежуємо ці речі», - резюмував керівник спецслужби.

 

Нагадаємо, що Росія вже сформувала штаб 150-ї мотострілецької дивізії в населеному пункті Персіановський в Ростовській області, що розташований на відстані 50 км від державного кордону з Україною.

 

Чисельність дивізії становитиме 10,5 тисячі осіб, вона має сформуватися до кінця 2017 року.