СБУ перевіряє «болючі компроміси» Віктора Пінчука на тероризм і сепаратизм

16:00, 24.01.2017
СБУ перевіряє «болючі компроміси» Віктора Пінчука на тероризм і сепаратизм

Словами Пінчука про "болючі компроміси" зацікавилися в СБУ.

Служба безпеки України перевіряє висловлювання олігарха Віктора Пінчука щодо «болючих компромісів» з Росією, які громадськість сприйняла як капітуляцію перед агресором. Перевірка відбувається в рамках кримінальних проваджень щодо тероризму і сепаратизму.

 

Про це повідомив народний депутат Дмитро Ярош, який оприлюднив відповідь голови СБУ Василя Грицака на його звернення на своїй сторінці у Facebook  у вівторок.

 

«Отримав від СБУ проміжну відповідь щодо ворожих і антидержавних заяв компрадорського паразита Пінчука. Питання будемо добивати. Геть олігархів з України!», - написав пан Ярош.

 

 

Водночас, у відповіді депутату голова СБУ Грицак зазначає, що «щодо висловлювань громадянина України В. Пінчука призначено відповідну семантико-текстуальну експертизу».

 

Згідно документу, експертизу призначено в рамках розслідування Головним слідчим управлінням СБУ кримінального провадження за статтями "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", "Створення терористичної групи чи терористичної організації", та "Фінансування тероризму".

 

Як повідомляла «УМ», політиків, експертів і журналістів украй обурили попередні  пропозиції мільярдера Віктора Пінчука піти на «болючі компроміси» з Росією, відмовитися від перспективи членства в Євросоюзі й НАТО, фактично забути про Крим та провести вибори на окупованій частині Донбасу ще до її звільнення.

 

На знак протесту політиків закликали бойкотувати "Український сніданок" Пінчука в рамках форуму в Давосі.

 

Президент України Петро Порошенко хоча й відмовився від сніданку з Пінчуком, але усе ж таки таємно зустрівся із мільярдером у Давосі на минулому тижні.