Григорій Явлінський в Росії іде в президенти з програмою про український Крим

12:15, 18.01.2017
Григорій Явлінський в Росії іде в президенти з програмою про український Крим

(Фото: Газета.Ru)

Російський опозиційний політик Григорій Явлінський, який збирається бути кандидатом на майбутніх виборах президента, у своїй передвиборчій програмі вважає Крим територією України, яку було анексовано всупереч міжнародному праву. 

Висуванець від опозиційної партії "Яблуко" також має намір зупинити втручання Росії у внутрішні справи України, а також всі спроби розпалювання війни.

"Припинити будь-які форми силового втручання у внутрішні справи України, а також розпалювання і пропаганду війни. На найвищому державному рівні декларувати прихильність територіальної цілісності України і дотримання Росією взятих на себе міжнародних зобов'язань", - йдеться в  передвиборчій програмі Явлінського.


Він чітко вказав на той факт, що Крим є територією України.

"Виконання цих зобов'язань щодо Криму повинно бути нерозривно пов'язане з повагою до гідності та інтересів всіх жителів півострова... Проте це ніяк не скасовує того факту, що Крим - територія України, анексована всупереч міжнародному праву і договорами, підписаними і ратифікованими Росією", - йдеться в програмв Явлінського.

Як відомо, 28 лютого 2016 року з'їзд партії "Яблуко" висунув Григоря Явлінського кандидатом на пост президента Росії на виборах 2018 року.

В інтерв'ю політик заявив, що розраховує виграти на них у чинного президента Володимира Путіна, а той факт, що рейтинг Путіна зараз перевищує 80%, для Явлінського, за його словами, "не грає ролі".

Досі Григорій Явлінський вже двічі брав участь у виборах президента - в 1996 і 2000 роках. Його вищим досягненням стали 7,4 відсотка голосів у 1996 році.