В окупованому Донецьку затримали медсестру Нацгвардії

12:35, 11.01.2017

Бойовики терористичної ДНР затримали медичну сестру військової частини Нацгвардії № 3057, яка приїхала до окупованого Донецька у приватних справах.

 

Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії у середу.

 

«Офіційно повідомляємо, що медична сестра медичного пункту військової частини 3057 не прибула на роботу. Вжиті заходи щодо розшуку даної особи результату не дали. 8 січня 2017 року командування військової частини 3057 отримало повідомлення від її сина, який мешкає в місті Донецьк про те, що її затримала «поліція» так званої ДНР», - йдеться у повідомленні.

 

У Нацгвардії підкреслюють, що затримана українка не була військовослужбовцем, а працювала медсестрою (цивільним службовцем) у медичному пунктів військової частини.

 

«Доступу до державної таємниці за характером виконання своїх обов’язків не мала», - наголошують у Нацгвардії.

 

До того ж, у військовій частині провели службове розслідування та звільнили жінку у зв’язку із порушенням вимог проходження служби.

 

Водночас, у Цивільному корпусі «Азов» раніше зазначили, що «немає жодної гарантії, що данна особа не повідомила ворогу службових або навіть військових таємниць, внаслідок чого критично підірвала бойову готовнісь цілого підрозділу».