На Одещині затримали вбивцю, який хотів повторити теракти Ніцци і Берліну

16:01, 30.12.2016
На Одещині затримали вбивцю, який хотів повторити теракти Ніцци і Берліну

Затриманий вбивця з Овідіополя.

Поліція затримала 31-річного чоловіка, який, ймовірно, вбив 42-річну жінку і її 2-річну дитину в Овідіополі Одеської області.

 

Затриманого також підозрюють у спробі скоїти теракт: він нібито планував наїхати вантажівкою на натовп одеситів, як це зробили терористи у Ніцці і в Берліні.

 

Про це повідомляє речник поліції Одещини Олена Войтенко у п’ятницю.

 

«Співробітники поліції затримали на околиці Овідіополя 31-річного місцевого жителя Дмитра Погорєлова, який вночі переховувався на одній з баз відпочинку. Розшукуваного  засікли, коли він йшов по доріжці вздовж посадки. Затримання пройшло без сутички: взяли настільки різко й несподівано, що він не встиг вчинити опору», - передає пані Войтенко слова керівника поліції Одещини Дмитра Головіна.

Зазначимо, що на пошуки чоловіка був задіяний весь особовий склад Одеського гарнізону поліції, а також сили Нацгвардії.

 

Правоохоронці зазначають, що напередодні підозрюваний намагався прорватися на вантажівці до Одеси, але поліція не допустила цього.

 

Перед цим він нібито вбив 42-річну жінку та її 2-річну дитину. Обгорілі обезголовлені тіла обох були знайдені у спаленому будинку.

 

Поліція стверджує, що злочинець покинув місце вбивства на білій вантажівці MAN з номерами ВН 66-91ЕН.

 

За оперативними даними, він мав намір скоїти гучний злочин - наїхати у великий натовп людей в Одесі, як це зробили інші терористи у Ніцці та в Берліні. Тож після вбивства жінки та її доньки в Овідіополі, підозрюваний сів у вантажний автомобіль і рушив до обласного центру. Під час руху по трасі він скоїв аварію, але не зупинився.

 

«Аби не допустити кровопролиття поліцейські заблокували в’їзд до Одеси та почали переслідувати зловмисника, змусивши його змінити напрямок руху якнайдалі від обласного центру. Скориставшись перевагою у прохідності вантажівки зловмисник виїхав у поле, де на деякий час відірвався від переслідування. Після того як його вантажівка застрягла в оранці, він покинув її та побіг полем», – додали в поліції.

 

Протягом доби після цього втікача шукали кінологи зі службовими собаками, поліцейські спецпідрозділи та військовослужбовці Нацгвардії. Район пошуків було оточено, а в регіоні введено план «Перехоплення».

 

Наразі слідчі з’ясовують мотиви підозрюваного у вбивстві.