Львів та Одеса порадують гостей святковими вертепами

09:06, 31.12.2016

У Львові новинка цього року — унікальне святкування площі Ринок: джаз-вечірка і проектування новорічного відліку часу на Ратуші. 

Традиційний Львівський різдвяний ярмарок уже відкрито, він триватиме до 22 січня. Тут пройде фестиваль вертепів і парад звіздарів та Свята вечеря. На площі Ринок установлять великий стіл з атрибутикою Різдва, до якого запрошуватимуть господар і господиня.

Головну ялинку Одеси на Думській площі вже відкрито. Висота дерева — 20 метрів, ширина — 9 метрів. Це штучна зелена красуня, яку встановлюють кілька років поспіль. Головна прикраса ялинки складається з гірлянд і дюролайту — прозорого шнура зі світлодіодами всередині. 100 тисяч світлодіодів засвітилися трьома основними кольорами: зеленим, синім і золотистим. 

Різдвяний вертеп на Дерибасівській простоїть до 8 січня. A другого дня нового року на Дерибасівській пройде фестиваль глінтвейну.

Більше півсотні новорічно-різдвяних святкових заходів пройдуть y Харкові. У місті відбудуться масові гуляння, спортивні змагання, конкурси, концерти. 

Новорічна святкова програма 31 грудня пройде на площі Свободи, а також у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького. На площі Свободи вже відкрито головну ялинку міста, працюють ковзанка і новорічний ярмарок.