В районі Нагорного Карабаху в перестрілках загинули 4 вояки Азербайджану і Вірменії

17:59, 29.12.2016

Збройні сутички сталися між вояками Азербайджану і Вірменії на кордоні між державами поблизу Нагорного Карабаху. Загинули щонайменше четверо солдатів і ще кілька були поранені.

 

Про це повідомляє «Радіо Свобода» у четвер.

 

Зокрема, міністерство оборони Вірменії поінформувало про 3 загиблих і кількох поранених своїх військових під час сутичок, які вірменська сторона назвала «спробою проникнення Азербайджану».

 

У свою чергу Міноборони Азербайджану заявило про одного загиблого свого військового.

 

Речник Міністерства оборони Вірменії Артсрум Ованісян написав у Facebook, що обстріли з гранатометів та снайперських гвинтівок велися біля села Чінарі.

 

 

Нагадаємо, що Вірменія й Азербайджан перебувають у стані конфлікту через Нагірний Карабах. Це автономія у складі міжнародно визнаних кордонів Азербайджану, більшість населення якої становлять вірмени за національністю.

 

Автономія в односторонньому порядку проголосила 1991 року незалежність у перебігу протистояння кінця 1980-х і війни 1990–1994 років, унаслідок якого Азербайджан втратив контроль над регіоном. У Баку вважають, що цей регіон окупувала Вірменія.

 

Внаслідок конфлікту довкола Нагірного Карабаху загинули близько 30 тисяч людей, сотні тисяч стали біженцями.

 

Азербайджан не контролює не тільки сам Нагірний Карабах, а й прилеглі до нього території, які ніколи не належали до складу автономії, – всього близько 20% своєї міжнародно визнаної території.