ООН направляє спостерігачів до Алеппо

18:27, 19.12.2016

Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію про направлення міжнародних спостерігачів до сирійського Алеппо, яке потерпає від звірств солдатів режиму Асада і авіаударів його союзників, зокрема, Росії.

 

Про це французьке представництво в ООН повідомило у своєму твіттері в понеділок.

 

Згідно з повідомленням, рішення було прийнято одноголосно.

 

Не зважаючи на те, що раніше Росія критикувала такий намір, у понеділок сторони все ж змогли домовитися.

 

За словами посла США в ООН Саманти Пауер, резолюція дозволить швидко відправити більше ніж 100 співробітників місії ООН у східне Алеппо для спостереження за евакуацією мирних мешканців зі зруйнованого міста.

 

Нагадаємо, що на минулому тижні аредставники ООН заявляли про масові вбивства і звірства, які здійснюють солдати сирійської армії та їхні союзники у захоплених районах міста Алеппо протягом останніх днів.

 

За попередніми підрахунками ООН, близько 50 тисяч мирних жителів перебувають у пастці у східній частині сирійського міста Алеппо, в очікуванні евакуації, яка мала розпочатися 14 грудня вранці.

 

Мешканці Алеппо записали і оприлюднили в мережі Інтернет відеозвернення, в яких прощаються з людством і закликають врятувати їхніх дітей.

 

Росія проводить військову операцію в Сирії з вересня 2015 року, підтримуючи уряд Асада у боротьбі з повстанцями й намаганні відновити контроль над Алеппо. Російські літаки наносять авіаудари по місту.

 

До початку війни Алеппо було містом з найбільшою кількістю жителів у Сирії.