Світовий конгрес українців пропонує боротися з російською пропагандою у соцмережах

14:30, 19.12.2016
Світовий конгрес українців пропонує боротися з російською пропагандою у соцмережах

Євген Чолій пропонує використовувати Facebook в інформаційній боротьбі.

Російська влада внесла Світовий конгрес українців (СКУ) до списку так званих «небажаних організацій» і зараз вирішує, чи залишати його там на постійній основі.

 

Про це президент СКУ Євген Чолій розповів в інтерв’ю агенції "Укрінформ", оприлюдненому в понеділок.

 

«СКУ потрапив у список попереднього «патріотичного стоп-листа» в Росії (ще у липні 2015 року - Ред.). Ніхто нам не повідомив, що розглядається наше питання, не запропонував нам представити свою позицію. Ми про це довідалися зі ЗМІ. Зараз вирішують, чи будемо ми в цьому списку постійно. Така ситуація може значно ускладнити відносини між СКУ та українськими організаціями в Росії», - вважає пан Чолій.

 

За його словами, конгресу важко взаємодіяти з українцями Росії, адже раніше МВС Росії і суд «ліквідували дві найважливіші українські крайові організації - Об'єднання українців Росії та Федеральну національно-культурну автономію українців Росії».

 

«Українці в Росії вже двічі намагалися відновити їх, але спроби були невдалими. Сьогодні до складу СКУ входять 5 регіональних організацій з Росії, вони беруть участь у наших заходах і ми маємо з ними живий контакт», - каже президент Світового конгресу українців.

 

Пан Чолій додає, що за даними заступника помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії, Російська Федерація щорічно виділяє приблизно 1,4 млрд. доларів на пропаганду, яка поширюється 30 мовами на 130 країн та охоплює десь 600 млн людей.

 

Тож він пропонує боротися із російською пропагандою у соцмережах.

 

«Коли запитують, як ми можемо побороти таку дезінформацію, я відповідаю, що, наприклад, Facebook  нараховує 1,5 млрд. користувачів. І якби кожен українець використовував Facebook не лише, щоб інформувати, коли відбуваються якісь хрестини, родини, Маланки, а щоб також стати воїном інформаційного фронту на користь України - реально хоча б раз на тиждень, якщо не раз на день, робити відповідні заяви, щоб боротися з російською пропагандою та щоб просувати реформи в Україні, - то так ми можемо реально досягнути спільних успіхів», - зазначає Євген Чолій.