Аваков пророкує катастрофу Путіна від українскої армії

13:29, 07.12.2016

Українська армія нині значно потужніша, ніж була два роки тому, і спроможна завдати російському агресору гігантських втрат, що стане катастрофою для президента Росії Путіна.

 

Таку думку висловив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, виступаючи на панельній дискусії в Оттаві під час триденного візиту в Канаду в середу.

 

«Українська армія тепер друга за силою в Європі, тож, якщо Путін піде далі, – його втрати будуть велетенські. Це буде катастрофою для України, але і для нього теж стане катастрофою!», - сказав пан Аваков.

 

Міністр МВС закликав міжнародну спільноту надати Україні спільну підтримку, аби запобігти такому розвитку подій.

 

«Україна – це остання лінія оборони. Якщо Путін пройде нас, то прийде у Фінляндію, Литву, Польщу, Болгарію, на Балкани. Це не лише війна України та Росії», - сказав Аваков.

 

За його словами, відсутність адекватної реакції міжнародної спільноти спершу на окупацію Росією Грузії, а після – на вторгнення в Україну ставить у небезпечне становище інші держави.

 

«На жаль, і в Канаду прийдуть: через Арктику, через кригу, через конфлікт на шельфі; і в Японію прийдуть через конфлікт за Курильські острови – вони будуть всюди, тому що ми дозволяємо», - заявив міністр МВС.

 

Нагадаємо, через трагічні події у Княжичах на Київщині, де у перестрілці загинуло п’ятеро поліцейських, міністр Аваков скоротив свій візит до Канади.

 

Однак, протягом двох днів він усе ж встиг зустрітися з чотирма федеральними міністрами, взяти участь в урочистому прийомі з нагоди дня Збройних сил України та долучитися до експертної дискусії на тему гібридної війни.