В Україні з'явилась послуга "помолитися за перемогу над ворогом" через термінал або онлайн

16:30, 04.12.2016
В Україні з'явилась послуга "помолитися за перемогу над ворогом" через термінал або онлайн

В Україні з'явилася послуга замовити молитву через платіжну систему онлайн або через термінал. Такий платіжний термінал у Львові виявив депутат Львівської міської ради та координатор групи "Варта-1" Ігор Зінкевич і опублікував фото.
 
 
Помолитися можна за здоров'я, за перемогу над ворогом або за повернення додому живим. Для цього потрібно написати своє ім'я, номер телефону і внести пожертву від 10 до 4999 гривень. Для замовлення молитви "за перемогу над ворогом" платіжна система пропонує ввести ім’я ворога.
 
Електронна платіжна система Easypay підтверджує реальність надання такої послуги. Як повідомила Громадському служба підтримки Easypay, таку послугу надає Українська православна церква київського патріархату. 
 
За номером телефону постачальника послуг вдалося встановити, що її надає фізична особа-підприємець Олег Гончар з міста Черкаси. Він розповів Громадському, що бачив подібне в Росії, тому вирішив зробити аналогічний проект в Україні.
 
"Яка різниця, чи йде людина в церкву, чи замовляє молитву віддалено", — сказав він.
 
За словами підприємця, в реалізації ідеї йому допоміг священник Української православної церкви київського патріархату.
 
«Мій друг є священником. Кожного ранку я відсилаю йому на пошту замовлення, а він проводить молитви», — розповів підприємець.