Савік Шустер закриває телеканал через безгрошів’я

10:59, 01.12.2016
Савік Шустер закриває телеканал через безгрошів’я

Територія свободи від Шустера наказала довго жити.

Телеканал Савіка Шустера 3s.tv припиняє свою діяльність через брак коштів з 1 січня 2017 року. При цьому, телевізійники сподіваються, що хтось із бізнесменів погодиться фінансувати канал.

 

Про це йдеться в повідомленнях на сайті та в соцмережах каналу в четвер.

 

«Більше року Савік Шустер і вся команда телеканалу 3s.tv працювали, щоб довести, що неолігархічне телебачення в Україні має право на життя. Але зараз нам доведеться попрощатись з улюбленою справою через те, що у нас закінчились гроші», – повідомив канал.

 

Телевізійники додають, що причиною також стала абсурдна ситуація на медійному ринку, де всі канали є збитковими і існують лише на гроші олігархів.

 

«В цих умовах наша спроба працювати за нормальними бізнесовими правилами виявилась невдалою: ми отримали кримінальні справи і штрафи від податкової, а Савіка позбавили дозволу на роботу. Все це нікуди не подінеться і після закриття 3s.tv: із судовою тяганиною ще доведеться поборотись, і відтепер без телеканалу у нас майже не буде можливості розповісти про це суспільству», – йдеться у повідомленні.

 

На телеканалі Шустера стверджують, що до сьогоднішнього дня їм допомагали понад 20 тисяч глядачів з усього світу, які вступили до клубу 3s.tv, і лише один представник бізнесу. Але «рік був не простим», тому й цих коштів виявилося недостатньо. Мовляв, вистачило лише на оставку сигналу до глядача через супутник і кабель.

 

У той же час на каналі заявили про можливість продовжити роботу, якщо найближчими тижнями хтось із бізнесменів погодиться фінансувати канал.

 

«Для цього все є – і студія, і техніка, і найголовніше – люди, ті журналісти, редактори, оператори, режисери, продюсери та інші, які станом на сьогодні вже написали заяви на звільнення», – підсумували на каналі і подякували глядачам за підтримку.