У Миколаєві депутат облради образив державні символи України (відео)

17:43, 30.11.2016
У Миколаєві депутат облради образив державні символи України (відео)

Депутат Микола Скорий отримує повістку на допит. (Фото прокуратури Миколаївської області)

Слідчі прокуратури вручили депутату Миколаївської обласної ради Миколі Скорому повістку про виклик на допит з приводу його негативних висловлювань стосовно державного прапора у вівторок.

 

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.                       

 

Колишнього комуніста Скорого викликають на допит до СБУ 2 грудня.

 

«Як стало відомо зі ЗМІ, 29 листопада 2016 року, під час засідання постійної депутатської комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села депутат Миколаївської обласної ради Скорий М.В. негативно висловлювався щодо прапора, називаючи його «бандерівським», - йдеться у повідомленні прокуратури.

 

У прокуратурі нагадують, що йдеться саме про того депутата, який рік тому, під час сесії Миколаївської облради не встав під час виконання Гімну України. І запевняють, що з’ясують на допиті, який саме «бандерівський» прапор мав на увазі Скорий: синьо-жовтий чи червоно-чорний.

 

У Миколаєві образливі заяви колишнього комуніста, як і оприлюднене відео викликали неабиякий резонанс.

 

«Коли я дивлюся на той бандерівський прапор, я його не рву, але ви мене повинні зрозуміти. То стріляли вони там, потім патріоти ці стояли, теж трималися за серце, а потім руку до сонця, ви знаєте цей жест. Не чіпайте мене. Ви хочете, щоб у вас був цей прапор - хай буде. Німців з цим прапором у Львові зустрічали. Я комуніст, у мене є своя партія і свої прапори. Я не чіпаю ваш прапор і гімн, якщо вам подобається - я не заперечую. Це ваш прапор. Це моя думка», - ледь не волав депутат Скорий.

 

Присутніх депутатів неабияк обурили ці слова.

 

«Людина не поважає нашу державу. Я вважаю, людина повинна жити в іншій державі, якщо вона не поважає символіку. І громадськість повинна прийти і вимагати, щоб він склав мандат!», - заявив голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.