Мелодрама «Катерина» стала найрейтинговішим фільмом

17:33, 29.11.2016
Мелодрама «Катерина» стала найрейтинговішим фільмом

Кадр з мелодрами "Катерина".

Чотирисерійна мелодрама «Катерина» стала лідером слоту, продемонструвавши високі показники телеперегляду: рейтинг фільму склав 4.6%, частка – 13.8% (18-54, Україна).

 

Про це повідомляє телеканал «1+1», на якому відбулася успішна прем’єра «Катерини» минулої суботи.

 

«Варто зазначити, що частка фільму росла від серії до серії. Так, показник першої серії склав 12.0%, а до четвертої він збільшився до 16.6%. Таким чином, продукт став найбільш рейтинговим художнім фільмом вихідних (26-27 листопада) на українському телебаченні», - йдеться у повідомленні.

 

Мелодрама є адаптацією однойменної поеми Тараса Шевченка до сьогодення.

 

«Катерина», навіяна поемою великого українського класика, задумана автором Андрієм Кокотюхою ще кілька років тому, звучить сьогодні як ніколи доречно і актуально. Хочеться відзначити ліричність, ніжність і гостроту емоцій в роботі всієї знімальної групи і особисто подякувати режисеру Олександру Тименко і продюсерам Вікторії Забулонській і Марині Городецькій», - коментує головний продюсер серіалів та фільмів телеканалу «1+1» Олена Васільєва.

 

Цікаво, що інтернет-користувачі високо оцінили проект, особливо відзначивши роботу акторського складу і мелодійну українську мову, яка звучить в серіалі.

 

«Гордість прокинулася за наше українське кіно! Дуже гідний фільм. Отримала велике задоволення від перегляду!»; «Паралель з твором Шевченко дуже доречно і цікаво проведена. Під враженням»; «Вперше так сподобався фільм! Мова чиста, є чому повчитися, актори професійні, сюжет цікавий і реальний. Такі фільми потрібно частіше транслювати для молоді на ТБ», – писали користувачі на сторінці каналу «1+1» у Facebook.

 

Автор ідеї та сценарист Андрій Кокотюха також не втримався від того, щоб порадіти за успіх «дітища» на своїй сторінці у Facebook.

 

«Катерина» пішла далі «Століття Якова» не лише за рейтингами, хоча обидва телевізійні фільми стали лідерами переглядів. Далі - бо нарешті автору сценарію почали погрожувати, а не тупо обзивати його лягушкой и земляным червяком. Побити хочуть за те, що, за сценарієм, сільські пацани вживають алкоголь і б'ються - раз. Побити хочуть за те, що в Києві - за сценарієм? - є якась частина російськомовних мешканців - два. Побити хочуть за гепі-енд - українка в фіналі чомусь трагічно не загинула, своєю смертю не померла і навіть, як кажуть галичани, ся не скалічила - три. Поки три статті знайшли для вироку. Хто більше?», - написав пан Кокотюха.

 

Нагадаємо, виробництвом мелодрами займався «Sister's production» на замовлення каналу «1+1». Режисер – Олександр Тименко. Автор ідеї та сценарист - Андрій Кокотюха.

 

Продюсери – Олександр Ткаченко, Олена Васільєва, Вікторія Забулонська, Марина Городецька.

 

У серіалі зіграли Валерія Ходос, Марк Дробот, Ольга Гришина, Марк Дробот, Наталя Сумська, Анатолій Хостікоєв, Дмитро Сова, Дар'я Трегубова.

 

За сюжетом мелодрами «Катерина», в село на Черкащині на натурні зйомки історичної картини приїжджає столична знімальна група. Дочка консервативних педагогів Катерина без пам'яті закохується у відомого актора Олексія Красильникова, і це змінює не тільки її життя, але і життя всіх, хто оточує дівчину.

 

Нагадаємо, в цьому році телеканал «1+1» запустив лінійку проектів, присвячених екранізації українських художніх творів. Наприкінці вересня відбулася прем'єра 4-серійної драми «Століття Якова» за романом-бестселером Володимира Лиса, яка викликала тривалу дискусію в суспільстві.

 

Зараз телеканал «1+1» працює над створенням проекту «Чорний ворон» за однойменним романом Василя Шкляра.