Українець Роман Сущенко перебуватиме під арештом у Росії ще два місяці

13:55, 28.11.2016
Українець Роман Сущенко перебуватиме під арештом у Росії ще два місяці

Роман Сущенко в російському суді. (Фото з ФБ-сторінки Марка Фейгіна)

Лефортовський суд Москви продовжив арешт обвинувачуваному у шпигунстві українському журналісту Роману Сущенку до кінця січня 2017 року.

 

Таке рішення оголосила суддя Ганна Журман в понеділок.

 

«Клопотання слідчого задовольнити, продовжити запобіжний захід у вигляді взяття під варту щодо обвинуваченого Сущенка до 30 січня 2017 року», - зазначила пані Журман.

 

За словами адвоката Сущенка Марка Фейгіна, на початку засідання всіх присутніх пустили в зал. Проте пізніше прокурор клопотав про закриття засідання, а суд задовольнив це клопотання.

 

Справа Сущенка слухалася в закритому режимі, оскільки на думку сторони обвинувачення, оголошення матеріалів справи може призвести до розголошення державної таємниці.

 

Водночас, речник МЗС України Мар'яна Беца написала у Твіттері, що судовий процес над журналістом Романом Сущенком - це чергова політично вмотивована справа, і закликала звільнити Сущенка.

 

«Політично вмотивована справа. Черговий заручник агресії Росії. Висловлюємо протест і вимагаємо звільнення Сущенка», - написала пані Беца.

 

Нагадаємо, що французького власкора агентства «Укрінформ» Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

 

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві.