Під Маріуполем затримано 23 сепаратистів

18:26, 27.11.2016
Під Маріуполем затримано 23 сепаратистів

Правоохоронці Донеччини під час відпрацювання. (Фото з ФБ-сторінки В'ячеслава Аброськіна)

Бійці Нацгвардії спільно з поліцейськими та співробітниками СБУ Донеччини затримали 22 посібників та одного так званого «поліцейського» терористичної ДНР поблизу Маріуполя в суботу.

 

Усі затримані сепаратисти перебували у розшуку за скоєння кримінальних злочинів та пособництво бойовикам.

 

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії України у неділю.

 

У повідомленні йдеться про те, що правоохоронці проводили спільне відпрацювання у двох населених пунктах поблизу міста Маріуполь в суботу. Саме під час цього відпрацювання й було затримано 22 посібників незаконного збройного формування ДНР.

 

«Також цього дня гвардійцями на блокпосту, який розташований на в’їзді в Маріуполь, затриманий громадянин К. Під час перевірки встановлено, що даний громадянин є працівником «поліції» незаконного збройного формування ДНР», - повідомляє Нацгвардія.

 

Затриманих сепаратистів гвардійці передали працівникам Нацполіції та СБУ.

 

У свою чергу, поліція Донеччини додає, що цього тижня було затримано 6 бойовиків та їхніх пособників, які ховалися на території, підконтрольній Україні.

 

«Вік затриманих – від 26 до 60 років. Усі вони долучилися до терористів у 2014 році та брали участь у керованих агресором заходах, які призвели до окупації частини регіону», - повідомляють у поліції області.

 

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ч.1. ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, що в суботу ввечері захисники України відбили атаку диверсантів на маріупольському напрямку, після чого ті накивали п'ятами.