У США імігранти з Куби святкують смерть Фіделя Кастро (фото, відео)

11:54, 26.11.2016
У США імігранти з Куби святкують смерть Фіделя Кастро (фото, відео)

У США незабаром після оголошення звістки про смерть колишнього багаторічного президента Куби і лідера комуністичної революції Фіделя Кастро, мешканці "кубинських" районів Маямі вийшли на вулиці на святкування. Про це повідомляє NBC Miami.

Імігранти не приховували свого ставлення до Кастро, адже "протягом більше, ніж п'яти десятиліть, тисячі кубинців утікали з острова до США, щоб здобути свободу", - пише NBC.

Сотні кубанських американців і імігрантів заповнили дороги району Літл Гавана, вони тримали в руках прапори Куби і стукали по сковорідках з криками "Cuba Libre!" і "Старий помер!". По місту сигналили машини. 

 

 

 

 

 

Американські кубинці вважають смерть Кастро символічною і сподіваються, що це справді змінить Кубу. За словами американського політика Ілеани Рос-Летінен, яка була в опозиції до режиму Кастро, вони святкують не смерть Фіделя, а можливість "почати нову главу свободи". 

 

Мер міста Маямі Томас Регладо, який кубинським американцем, описав смерть Фіделя Кастро як "перемогу".

 

Вихідці з Куби, які живуть у США, є третьою за чисельністю латиноамериканською групою в країні (3,5 % усіх латиноамериканців). 70 % вихідців з Куби мешкають у південній частині штату Флорида, через географічну наближеність до острова. Одним із найбільши кубинських центрів у США є Маямі, де кудинці скадають 34,1 % населення.
 
Як повідомляла "УМ", Фідель Кастро помер на 91-му році життя у столиці Куби Гавані. Він правив країною майже 50 років, але через погіршення стану здоров'я у 2006 році передав свої обов'язки і повноваження рідному брату - Раулю Кастро.