В автомайданівця Миколи Сідоркіна триває обшук через суддю

13:02, 24.11.2016
В автомайданівця Миколи Сідоркіна триває обшук через суддю

Автомайданівець Сідоркін під час обшуку. (Фото проекту PROSUD)

Прокуратура проводить обшуки вдома у активіста Автомайдану Миколи Сідоркина за скаргою голови Голосіївського райсуду Києва Олени Первушиної у четвер зранку.

 

Про це повідомив адвокат євромайданівців Роман Маселко на своїй сторінці у Facebook.

 

За його даними, з обшуком до Сідоркина прийшли о 7:45 ранку. Згідно ухвали Печерського райсуду столиці за підписом судді Тарасюка, яку оприлюднив пан Маселко, слідчим дозволено вилучення документів, інформаційних накопичувачів, засобів фото і відеофіксації тощо.

 

«Справа, по якій проводять обшук, порушена за ст. 256 ККУ (сприяння злочинній організації)», - обурюється пан Маселко.

 

За даними автомайданівців, суддя Голосіївського райсуду Первушкіна, яка поскаржилася на Сідоркіна, розглядає клопотання у справах щодо колишнього президента Віктора Януковича і скандальних представників з його оточення - Олександра Клименка та Сергія Курченка.

 

 

Пані Первушкіна звернулася до правоохоронців із заявою про вчинення протиправних дій – психологічного тиску і спостереження за автомобілем з боку невідомих осіб щодо неї і інших суддів Голосіївського суду під час прийняття ними процесуальних рішень у провадженнях щодо Януковича, вископосадовців Клименка та Курченка.

 

Суддя навела номер автомобіля, з якого нібито за нею стежили. Слідчі аргументували саме цим необхідність проведення обшуку у Сідоркіна.

 

«Сідоркін не має до автомобіля, який вказаний в ухвалі, жодного стосунку. У нього Форд Мондео і інші номери», - прокоментував ухвалу адвокат Маселко.

 

Водночас, речник Автомайдану Катерина Бутко повідомила на своїй сторінці у Facebook офіційну позицію організації, згідно якої, вони вважають обшук у Сідоркіна тиском на їхній проект PROSUD, який повідомляє про дорогі маєтки та машини українських суддів.

 

«Нещодавно нам надійшла інформація про те, що голова Голосіївського суду Олена Первушина користується незадекларованим автомобілем, обшук – є намаганням залякати нас перед випуском даного розслідування», - йдеться у повідомленні Автомайдану.

 

В організації додають, що «раніше була спроба вмовити нас не публікувати розслідування, тому що в сумнівних справах Олена Первушнина є дуже «корисною» прокуратурі».

 

«Прокуратура поводить себе як у «кращі часи Януковича». Час, місце та події описані в ухвалі – абсолютно не відповідають дійсності. Ми вважаємо, що ці події є також намаганням залякати раду доброчесності «продемонструвавши» те, що може чекати на них під час роботи», - наголошують в Автомайдані.