Капітан запасу Леонід Пархоменко затриманий ФСБ у Севастополі як шпигун (відео)

11:10, 24.11.2016
Капітан запасу Леонід Пархоменко затриманий ФСБ у Севастополі як шпигун (відео)

Леонід Пархоменко під час арешту тримався з гідністю.

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії затримали в окупованому Севастополі капітана запасу Леоніда Пархоменка у вівторок. Загарбники закидають українцю шпигунство і державну зраду.

 

Про це повідомляє прес-служба ФСБ Росії у четвер.

 

«22 листопада ФСБ Російської Федерації в місті Севастополі затримано колишнього військовослужбовця штабу Чорноморського флоту капітана другого рангу запасу Пархоменка Леоніда Сергійовича», – йдеться у повідомленні російської спецслужби.

 

Окупанти вважають, що пан Пархоменко шпигував за завданням Головного управління розвідки Міноборони України: зокрема, «збирав і передавав іноземній спецслужбі дані про діяльність Чорноморського флоту Росії, яка містить державну таємницю».

 

 

ФСБ вже порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 275 КК Росії (державна зрада), згідно якої капітану Пархоменку загрожує до 20 років позбавлення волі. Ведеться слідство.

 

На оперативному відео ФСБ, оприлюдненому російськими ЗМІ, видно, як Леоніда Пархоменка виводять у наручниках з мікроавтобусу і ведуть до кабінету слідчого.

 

По дорозі капітан робить осудливі зауваження тим, хто знімає його на відео (це зрозуміло завдяки його міміці й емоціям) і загалом тримається гідно. Утім, звук на відео відсутній.

 

 

Нагадаємо, що 10 листопада, ФСБ повідомила про затримання в Севастополі «українських розвідників-диверсантів» із так званої групи Штиблікова. Тоді було арештовано трьох українців – Олексія Бессарабова, Дмитра Штибілкова і Володимира Дудка.

 

Згодом в анекосваному Криму було арештовано ще двох «диверсантів» - Олексія Стогнія і Гліба Шаблія.

 

21 листопада Росія звинуватила Україну у «викраденні» двох своїх військових – Максима Одинцова і Олександра Баранова. Утім, в СБУ зазначили, що йдеться про дезертирів українського флоту, які зрадили присязі й перейшли на бік російських окупантів.

 

В Міноборони України вважають, що будь-хто з колишніх українських військових, які зараз проживають в окупованому Криму, можуть стати «потенційними жертвами російських спецслужб».