На Запорізькій АЕС планували диверсії і державну зраду

14:37, 23.11.2016
На Запорізькій АЕС планували диверсії і державну зраду

Російські спецслужби планували диверсії на Запорізькій АЕС.

Прокуратура Запорізької АЕС відкрила кримінальне провадження за фактом створення злочинної організації з метою державної зради і підготовки диверсій на атомній електростанції в Енергодарі. Зрадники виконували вказівки російських кураторів з 2014 року.

 

Про це агенції «Укрінформ» повідомило джерело в правоохоронних органах у середу.

 

Зокрема, за даними джерела, інформація про злочини, передбачені ст. 111. ККУ (державна зрада), ст. 113 ККУ (диверсія) та ст. 255 ККУ (утворення злочинної організації) внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 листопада.

 

«Підставою для відкриття кримінального провадження стали зібрані співробітниками УСБУ в Запорізькій області дані, які свідчать про те, що починаючи з 2014 року на Запорізькій АЕС діє злочинна група, члени якої підтримують стосунки з громадянами Росії, від яких отримують рекомендації щодо методів завдання шкоди економічній безпеці України, зокрема щодо виведення коштів за кордон і створення умов для зупинки Запорізької АЕС», - повідомило джерело.

 

Водночас, у прес-центрі СБУ в Запорізькій області відмовилися надати офіційну інформацію з цього приводу, посилаючись на таємницю слідства.