Прем’єр Гройсман розпочав дерегуляцію бізнесу

12:24, 23.11.2016
Прем’єр Гройсман розпочав дерегуляцію бізнесу

Володимир Гройсман обіцяє скасовувати регуляцію бізнесу пачками.

Кабінет міністрів скасував дію 367 постанов та нормативних, регуляторних актів, які обмежували діяльність бізнесу на засіданні уряду. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв,  що постанови про регуляцію бізнесу «будемо скасовувати пачками».

 

Відповідне рішення було оформлене однією постановою уряду і прийнято одноголосно в середу.

 

Прем'єр Гройсман, за пропозицією міністра юстиції Павла Петренка, доручив сформувати міжвідомчу робочу групу, яка має проаналізувати можливість скасування додаткового пакету регуляторних актів, прийнятих раніше на рівні міністерств і відомств.

 

«Даю доручення... Місяць, і ми приймаємо ще один пакет рішень, що руйнують зарегульованість на рівні міністерств», - сказав пан Гройсман.

 

З його словами, Кабмін буде «знімати всі бар'єри, щоб бізнес розвивався».

 

«Коли ми формували цей підхід, я сказав, що ми будемо все пачками скасовувати, а якщо якесь міністерство хоче якусь регуляцію залишити, то можливість заявити про це є», – додав прем’єр.

 

На його думку, дерегуляція у сфері бізнесу стане першим кроком до залучення інвестицій та зростання ВВП на 5-7%.

 

«Коли ми зустрічаємося з підприємцями, ми завжди запитуємо, які є проблеми, у чому вони. Ми готові знімати усі перешкоди. Ми маємо 1,8% зростання ВВП, а хочемо мати 5-7%. Це можливо тільки тоді, коли буде дерегуляція і прийдуть інвестиції», - сказав Володимир Гройсман.

 

І додав, що рішення уряду про дерегуляцію будуть доведені до бізнес-асоціацій та до реального сектору, «щоб вони могли дати цей документ будь-якому контролюючому бізнес-органу, проходячи перевірку».

 

Прем’єр Гройсман також зауважив, що запрошує на зустрічі урядовців із бізнесом представників силових, контролюючих органів, профільних міністерств.

 

«Я хочу, щоб представники влади і контролюючих структур бачили очі підприємців. Я хочу відучити державний апарат «кошмарити» бізнес. Це дуже важливе питання. Треба зрозуміти, хто заради кого працює і у кого, які функції», - наголосив глава уряду.