Росію визнано агресором номер один у світі

18:48, 20.11.2016
Росію визнано агресором номер один у світі

(Фото з ФБ-сторінки Ірини Фріз)

Парламентська асамблея НАТО беззаперечно визнала агресію Росії проти України головним фактором дестабілізації безпекової ситуації в світі під час розгляду на Комітеті резолюції «Підтримка постваршавської стратегії оборони та стримування» у неділю.

 

Про це повідомила депутат, голова постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

 

«Росія офіційно визнана міжнародними організаціями агресором номер один в світі. В рамках обговорення резолюції досягнуто рішення про те, що однією з форм реагування на дії агресора, буде рішуча підтримка України. Новим чинником, який відтепер перебуватиме у центрі уваги НАТО, є перетворення території півострову Крим на фактично нову стратегічну військову базу Росії», - написала пані Фріз.

 

Депутат також висловила вдячність колегам Парламентської асамблеї НАТО за солідарну позицію та підтримку всіх відповідних ініціатив української делегації.

 

«Таким чином, знову виявилися марними зусилля Кремля зробити з НАТО наївного зайця, який боїться дратувати вовка, сподіваючись залишитись цілим», - іронічно зауважує Ірина Фріз.

 

Напередодні українська делегація презентувала для членів Парламентської асамблеї НАТО дві відеопрезентації від проекту InformNapalm, які доказово засвідчують перебування російської військової техніки на Донбасі та участь кадрових російських військових у війні проти України.