Ангела Меркель хоче бути канцлером Німеччини учетверте

17:34, 20.11.2016
Ангела Меркель хоче бути канцлером Німеччини учетверте

Ангела Меркель вже тричі очолювала уряд ФРН.

Канцлер ФРН Ангела Меркель має намір знову балотуватися на посаду президента Християнсько-демократичного союзу і канцлера, прагнучи, таким чином, учетверте стати главою німецького уряду.

 

Відповідну пубілчну заяву 62-річна пані Меркель зробила для ЗМІ в офісі ХДС в неділю.

 

Загальні вибори відбудуться в Німеччині восени наступного року.

 

Німецькі ЗМІ нагадують, що рейтинг пані Меркель дещо знизився порівняно з часами її пікової популярності, однак у неї залишається значна підтримка серед виборців. До того ж, партія ХДС зазнала нищівної поразки на місцевих виборах.

 

Після голосування канцлер сказала, що бере на себе відповідальність за поразку в кількох землях. Ангела Мрекель також визнала, що низькі результати були частково спричинені її політикою «відчинених дверей» щодо мігрантів, яку вона характеризувала фразою «wir schaffen das» (нам це під силу).

 

На тлі зростання популярності правих політичних рухів у багатьох європейських країнах, а також після перемоги Дональда Трампа в США, аналітики називають пані Меркель бастіоном ліберальних цінностей на Заході.

 

Напередодні видання Bild am Sonntag провело опитування, яке показало, що більшість німців наразі готові підтримати кандидатуру Меркель на посаду канцлера.