Петро Порошенко не допустить отаманщини і анархії (відео)

17:06, 20.11.2016
Петро Порошенко не допустить отаманщини і анархії (відео)

Петро Порошенко перепросив у мільйонів українців через економічні проблеми. (Фото прес-служби Президента України)

Президент Петро Порошенко заявляє, що не допустить сценарію гострих внутрішніх конфліктів, анархії і отаманщини в Україні, які зроблять її незахищеною перед зовнішньою агресією.

 

Про це йдеться в його зверненні з нагоди Дня гідності та Свободи, який відзначається в Україні 21 листопада. Утім, адміністрація Президента оприлюднила звернення на день раніше. 

 

«Ворог не лише атакує Україну ззовні, але й розхитує нас зсередини. Метою Кремля є постійна  внутрішня дестабілізація, анархія, отаманщина. Дострокові вибори в Україні і посилення позицій проросійських сил в новому парламенті. А далі – ревізія європейського курсу. А ще потім - повна зміна зовнішньополітичного вектору держави. У фіналі - повернення України в імперське стійло», - заявив пан Порошенко.

 

На думку глави держави, гострі внутрішні конфлікти можуть «дуже швидко кинути країну у прірву хаосу і безладу, зробити незахищеною перед зовнішньою агресією».

 

«Як президент я не допущу такого сценарію!», - наголосив Петро Порошенко.

 

 

При цьому, він закликає «не таврувати всіх учасників масових акцій». Адже у людей є підстави для невдоволення і «кожний вільний громадянин у вільній Україні має невід’ємне право на протест». Тим більше, що «саме демократія та свобода стали очевидними здобутками Революції Гідності».

 

За словами Порошенка, щоб уникнути дефолту та катастрофи, «уряд не мав жодного іншого виходу, як вдатися до жорстких та непопулярних заходів в економіці», при цьому, «критично важливою для нас була і все ще залишається підтримка Міжнародного валютного фонду».

 

«А Фонд ніколи не виписує солодких ліків. Тож я розумію, що, ми зробили мимоволі боляче мільйонам родин. За це не гріх і перепросити. Але я впевнений, що незабаром ефективність вжитих заходів відчуватиме все більша й більша кількість людей», - зазначає Президент.

 

І додає, що «наш економічний організм вже виписано із реанімації і він демонструє ознаки одужання».