Екс-працівника ФСБ Іллю Богданова ледь не вбили через депутата з Харкова

13:52, 18.11.2016
Екс-працівника ФСБ Іллю Богданова ледь не вбили через депутата з Харкова

(Фото: Українська правда)

Служба безпеки України запобігла другій спробі викрадення і вбивства колишнього співробітника ФСБ Росії, який у 2014 році перейшов на сторони України і став учасником добровольчого батальйону в зоні АТО Іллі Богданова. Про це повідомили глава СБУ Василь Грицак і генпрокурор Юрій Луценко на спільному брифінгу. 

Викрадення і спроба вбивства відбувалась у Києві. Всього у цій справі затримали троє людей, які розповіли, що до викрадення безпосередньо причетний колишній депутат Харківської обласної ради Володимир Астахов.

"Операція, яку ми провели, пов'язана з намірами організованої злочинної групи, керованої з Росії, організувати викрадення та вбивство на сьогодні мирного громадянина України", - заявив Грицак.

Також на брифінгу був присутній сам Ілля Богданов, зазначивши, що спробу його вбивства ФСБ хотіли представити як операцію СБУ.

"Те, що я чув із розмов мого викрадача, він розумів, кого саме він викрадав і його за це хвалили, за його ідейність", - сказав Богданов.

За словами Грицака, попередній спробі викрадення і вбивства Богданова СБУ запобігла в лютому 2015 року, а затриманий кілер у жовтні 2015 року був засуджений до 8,5 років ув'язнення. Глава СБУ додав, що кілера вербували співробітники ФСБ у Бєлгороді у Росії.

Нагадаємо, у понеділок київська поліція повідомила, що розшукує Богданова після звернення його знайомих про зникнення.

За фактом зникнення чоловіка було розпочато кримінальне провадження за ст 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу та оперативно-розшукові заходи.