Трамп може призначити держсекретарем США ворога Кремля Мітта Ромні

11:36, 18.11.2016
Трамп може призначити держсекретарем США ворога Кремля Мітта Ромні

(Мітт Ромні підтримує НАТО і під час минулої президентської кампанії назвав Росію серйозною загрозою США.)

Обраний на посаду президента США Дональд Трамп може запланувати Мітту Ромні посаду держсекретаря, їхня зустріч запланована вже на цьому тижні. Цю інформаціюю підтвердили CNN джерела в Республіканській партії.

"Колишній губернатор Массачусетса Мітт Ромні презентується як вибір, що покаже, що Трамп шукає "дорослих", оскільки Ромні приведе з собою команду професіоналів", - заявило джерело.

Мітт Ромні висувався в президенти США від Республіканської партії в 2012 році і програв кандидату від демократів Бараку Обамі, якому вдалося перемогти суперника з досить невеликою перевагою в 300 тисяч голосів. 
 
Цього року Ромні став одним з представників традиційного партійного істеблішменту республіканців, який відмовився підтримати Дональда Трампа. У березні Ромні назвав Трампа шахраєм і дав йому невтішну характеристику: "Жадібний, нечесний, вульгарний, безрозсудний, жінконенависник. Його політика викличе рецесію і буде нервувати союзників".

Також Ромні запам'ятався своїм критичним ставленням до Росії, що він неодноразово висловлював під час минулої виборчої президентської кампанії. Зокрема, він заявляв, що Росія є для США загрозою, у той час як Трамп розглядав можливість тісної співпраці з Росією і Володимиром Путіном. Також Ромні підтримує участь США у НАТО.

Відразу після обрання Трампа в американській пресі стали з'являтися припущення про те, хто може стати держсекретарем в його адміністрації. Серед претендентів колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, а також колишній спікер Конгресу Ньют Гінгріч.

Як повідомляла "УМ", Дональд Трамп переміг у президентських виборах у США, які відбулися 8 листопада.