У Києві перекриють Хрещатик через загрозу терактів

10:33, 14.11.2016
У Києві перекриють Хрещатик через загрозу терактів

Столична поліція планує перекрити центральну вулицю Хрещатик через терористичну загрозу зранку 15 листопада. Перехожих пропускатимуть через металошукачі, в місцях запланованих мітингів працюватимуть кінологи із собаками та вибухотехніки.

 

Водночас, Рада нацбезпеки і оборони спростувала інформацію російських ЗМІ про те, що силовики України створили штаб, який реагуватиме не на загрозу терактів, а на мітинги і акції протесту.

 

Про це повідомив голова Національної поліції Києва Андрій Крищенко в ефірі телеканалу «112 Україна» у понеділок.

 

«Ми воююча держава, у нас досить великий рівень терористичної загрози. Прогнозується значне скупчення людей, ми будемо проводити заходи, щоб нічого не трапилось і ніхто не постраждав. Зокрема буде перекрита вулиця Хрещатик, буде проводитися поверхневий огляд, задіюватися металошукачі», - повідомив пан Крищенко.  

 

За його словами, це стандарта процедура, тож поліція сподівається, що «люди з розумінням до цього поставляться».  Крім цього, місця масових заходів обстежуватимуть кінологи і вибухотехніки.

 

Водночас, Рада національної безпеки і оборони спростувала розтиражовану російськими ЗМІ інформацію про створення штабу з реагування на мітинги і акції протесту. Відтак, РНБО звинувачує проросійські ЗМІ у спробах нагнітати ситуацію в Україні з метою її дестабілізації.

 

«Зокрема, сайт «Кореспондент», що належить кримінальному олігарху Курченку, який втік до Москви, поширив інформацію щодо створення в Раді національної безпеки і оборони України якогось міфічного штабу, та перелічив набір традиційних заходів, які здійснювали спільники та господарі Курченка три роки тому», – йдеться в заяві РНБО.

 

Рада нацбезпеки і оборони наголошує, що на її базі не створювалось жодних «штабів», а всі силові структури в Україні «працюють у штатному режимі, відповідно до наданих їм Конституцією та законами повноважень».

 

Нагадаємо, що у понеділок Нацполіція та Нацгвардія перейшли на посилений режим роботи у зв'язку із високою терористичною загрозою.

 

До таких дій правоохоронні органи спонукала СБУ. Як повідомляла «УМ», представники СБУ заявили, що мають дані про те, що 15 листопада російські спецслужби починають спецоперацію з дестабілізації ситуації в Україні під назвою «Шатун».

 

Операція нібито передбачає проведення масових акцій протестів по Україні так званого «Тарифного майдану», або мітингу банківських вкладників для дискредитації органів державної влади і організації дострокових парламентських виборів, а також активізацію бойових дій на Донбасі.