У Херсоні жостоко побили першого заступника голови облради

08:25, 11.11.2016
У Херсоні жостоко побили першого заступника голови облради

Василь Зеленчук.

Перший заступник голови обласної ради Василь Зеленчук був по-звірячому побитий біля під’їзду свого будинку в четвер пізно ввечері, близько 19:00. Нападники завдали йому кілька ударів у голову. Наразі чиновник перебуває у Херсонській обласній клінічній лікарні.

 

Про це повідомили місцеві ЗМІ в ніч на п’ятницю.

 

Медики запевняють, що життю пана Зеленчука нічого не загрожує, його стан – середньої тяжкості.  

 

Водночас, місцева політична еліта Херсону пов’язує побиття із діяльністю Зеленчука на посаді. Адже постраждалий посадовець керував пікетом під час приїзду прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до Херсону в четвер. Пан Зеленчук є представником Радикальної партії Олега Ляшка.

 

Пана Зеленчука у реанімаційному відділенні лікарні вночі відвідали голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, голова облради Владислав Мангер, мер Херсону Володимир Миколаєнко і депутати облради.

 

«Разом з Андрієм Гордєєвим приїхали до лікарні, де зараз знаходиться по-звірячому побитий невідомими злочинцями Василь Зеленчук. Близько 19:00 на нього напали біля його будинку. Життя Василя Васильовича нічого не загрожує, але травми страшні, просто страшні...», - написав на своїй сторінці у Facebook  Володимир Миколаєнко.

 

Нагадаємо, що напередодні невідомі підпалили двері квартири міського голови Херсона Володимира Миколаєнка.

 

Тож коментуючі останні події, сам Миколаєнко наголошує, що все це робиться з метою залякування.

 

«Хочу сказати тій мерзоті, що я чітко знаю, де наступив вам на хвоста і де поламав ваші схеми. Навіть не думайте, що такою «грою в 90-ті» ви змусите мене приймати інші рішення і зупинитися. Я пройшов ті страшні часи, і зараз такими своїми пугалками ви лише укріплюєте мене в думці, що я на правильному шляху. Не вдається «порішать», то вирішили лякати. Марні ті спроби», - написав пан Миколаєнко.

 

У свою чергу, голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв написав у Facebook, що доручив правоохоронцям негайно розслідувати напад, розкриття якого узяв під особистий контроль. Він також побажав постраждалому радикалу швидкого одужання.

 

                            Василь Зеленчук під час пікету. 

 

Зауважимо, що у четвер Василь Зеленчук керував пікетом в центрі Херсону, під час візиту до міста прем’єра Гройсмана. В пікеті брали участь працівники лісгоспу і рибгоспу, які вже кілька місяців не отримують зарплату і фінансування. Працівники рибгоспу також протестували проти дій керівництва місцевого управління галузі.

 

«Для мене очевидно, що замах на вбивство мого однодумця пов'язаний з його професійною і політичною діяльністю. Команда Радикальної партії на Херсонщині за моїм дорученням тривалий час бореться з браконьєрами, яких кришують ті, хто мав би з ними боротися. Боротьба з незаконними вирубками лісів і природніх ресурсів теж у фокусі постійної уваги наших херсонських партійців. За це, переконаний, нам і помстилися, вчинивши жорстокий напад на Василя Зеленчука», - стверджує у соцмережах лідер радикалів Олег Ляшко.