ФСБ створила антихакерський центр за наказом Путіна

08:14, 07.11.2016

Державний антихакерський корпоративний центр виявлення, попередження і ліквідації наслідків комп'ютерних атак (КЦПКА) для захисту стратегічних підприємств створила ФСБ за вказівкою президента Росії Володимира Путіна.

 

Про це повідомляє російська газета «Известия» у понеділок.

 

Наказ про початок роботи антихакерського центру (функціонує на базі корпорації «Ростех») був підписаний наприкінці жовтня 2016 року, до цього система працювала в тестовому режимі.

 

«Бригади фахівців з інформаційної безпеки будуть цілодобово відслідковувати аномалії в роботі комп'ютерів оборонних підприємств і в разі реєстрації спроби проникнення або витоку даних оперативно відсікати від зломщиків важливу інформацію, передаючи їх координати ФСБ», - розповів представник ІТ-служби корпорації «Ростех» Олександр Євтєєв.

 

За його словами, підключення оборонних підприємств до захисної системи буде відбуватися поетапно, в першу чергу на критично важливих підприємствах, пов'язаних з виконанням державних оборонних замовлень.

 

До їхнього числа входять об’єднання і підприємства: Об'єднана приладобудівна корпорація, «Вертольоти Росії», «Високоточні комплекси» та Об'єднана двигунобудівна корпорація.

 

Згодом планується створення ще кількох десятків таких центрів, у тому числі комерційних, уточнює видання.

 

Радник президента Росії Герман Клименко вважає, що антихакерський центр «Ростеху» у перспективі обслуговуватиме й інші державні структури, забезпечуючи захист від хакерських атак не лише підприємствам «оборонки», але й органам влади.