У Черкасах активісти вигнали скандально відомого полковника поліції (відео)

21:31, 04.11.2016
У Черкасах активісти вигнали скандально відомого полковника поліції (відео)

Громадські активісти вигнали з приміщення облуправління Нацполіції у Черкаській області новопризначеного начальника Валерія Лютого у п’ятницю ввечері. Під вигуки «Ганьба!» скандальний полковник змушений був сісти до авто і поїхати геть. Через це керівництво МВС прзупинило його призначення.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Близько семидесяти активістів запалили перед будівлею облуправління поліції шини і прорвалися через кілька кордонів поліцейських, які вишикувались перед дверима.

 

Після цього люди зайшли до актової зали, де кілька десятків офіцерів очкували офіційного представлення Лютого. Сам полковник заховався із іншим керівництвом у кабінеті  бухгалтерії, де протягом години радився, що робити далі.

 

 Як повідомляють активісти «Автомайдану, міністр МВС Арсен Аваков на вимогу народних депутатів таки призупинив скандальне призначення Лютого.

 

Після цього Валерій Лютий таки вийшов до громадськості й запевняв, що наказу про йго призначення ще немає, утім, активісти не вірили і вимагали від нього написати заяву про відставку.

 

У свою чергу, полковник звинуватив активістів у захопленні приміщення. Після словесної перепалки люди виштовхали одізного поліцейського надвір вигукуючи «Ганьба!». Валерію Лютому не залишалося нічого, як поїхати геть.

 

Напередодні 3 жовтня, більше сотні активістів пікетували облуправління Нацполіції,  вимагаючи відмінити призначення керівником управління Валерія Лютого.

 

Останнього звинувачують у тому, що він свого часу був радником мера Харкова Геннадія Кернеса, а донедавна очолював поліцію Кривого Рогу, де його звинувачували у кришуванні фальсифікацій виборів та побитті помічника народного депутата Єгора Соболєва.

 

Депутат Єгор Соболєв вимагав від глави Нацполіції Хатії Деконаїдзе заблокувати призначення Валерія Лютого на посаду начальника поліції Черкащини.