На Миколаївщині чоловік виготовляв зброю за кресленнями Першої світової війни

15:12, 03.11.2016
На Миколаївщині чоловік виготовляв зброю за кресленнями Першої світової війни

На Миколаївщині СБУ затримало чоловіка, який торгував власноруч виготовленою зброєю часів Першої світової війни (zbroya.info)

У Миколаївській області правоохоронці затримали 40-річного чоловіка, який в домашніх умовах виготовляв вогнепальну зброю часів Першої світової війни та продавав її представникам місцевого криміналітету.

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

40-річний ділок у домашніх умовах виготовляв револьвери та гвинтівки за кресленнями зброї часів Першої світової війни. Також він привів у бойовий стан гвинтівку К-92 «Маузер».

 

Оперативники спецслужби затримали зловмисника під час спроби продажу гвинтівки «Маузер» та двох саморобних револьверів з набоями.

 

Під час обшуків правоохоронці вилучили у затриманого пістолет системи «Маузер» та велику кількість набоїв калібру 5,45 та 7,62. Зловмиснику планується оголосити про підозру за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 263-1 Кримінального кодексу України. 

 

Водоночас. деякі експерти скептично сприйняли цю інформацію. «Те що на фото якраз саме для справжнього «криміналітету» і найбільше підходить. При сьогоднішньому «дефіциті» на армійську зброю це як раз безальтернативний варіант! Бандити просто сплять і бачать себе з такими револьверами за поясом! Мабуть ті самі «бурштинові мафіозі» що і у випадку з паном Дубровським», - зазначив у коментарі член Української Асоціації власників зброї Юрій Проценко.

 

Нагадаємо, що це не перше затримання СБУ зброярів, які займаються виготовленням зразків історичної зброї. У жовтні СБУ затримала в Ніжині реконструктора Дениса Дубровського, у якого вилучили зразки зброї XVI-XVII століття. Дубровського звинувачують у тому, що він продавав «бойові мушкети» «представникам кримінальних структур, у тому числі з нелегальних копалень бурштину в Житомирській та Рівненській областях».