За декларацією Віталій Кличко має сім велосипедів і жодного авто

17:20, 30.10.2016
За декларацією Віталій Кличко має сім велосипедів і жодного авто

Мер Києва Віталій Кличко задекларував квартиру площею 251,8 кв.м, антикваріат, сім велосипедів і мотоцикл, проте за декларацією, машини у нього немає - натомість двома автомобілями Тoyota і Land Rover володіє дружина мера Наталя Єгорова. 

 

Також Віталій Кличко зберігає готівкою майже 200 тисяч доларів і 42 тисячі євро. Мер столиці у 2015 позичив третім особам 8 мільйонів євро і 741 тисячу доларів. У Кличка є мармурові французький годинник другої половини XIX ст., 7 годинників марок IWC, Frank Muller, Mont Blanc, а також білий рояль Yamaha.

 

"Приховувати, власне, нічого. Доходи отримані від минулої спортивної діяльності. Переглянув заодно і змахнув пилюку зі своєї колекції годинників, якими останнім часом не користуюся, бо ношу свій улюблений спортивний Garmin. А от на всіх велосипедах, які задекларував (а колекція вже непогана), їжджу із задоволенням. І в цьому році колекцію значно поповнив", - прокоментував Кличко свою декларацію у Facebook.
 

Дружина Наталя Єгорова має у власності земельну ділянку і будинок у Лютежі Київської області.

Кличко також є кінцевим бенефіціаром благодійних організацій "Благодійний фонд "Майбутній Київ" і "Благодійний фонд "Фонд Кличка". Окрім іншого, мер Києва задекларував торгову марку "КличкО" українською, англійською та німецькою мовами. Йому належить 50% прав, друга половина перебуває у його брата Володимира.