На Сумщині виявили 100 тонн нелегального львівського сміття

15:16, 30.10.2016
На Сумщині виявили 100 тонн нелегального львівського сміття

Вночі в Сумській області поліцейські затримали дві вантажівки, які без дозвільних документів привезли 100 тонн львівського сміття. Про це повідомляє місцеве видання Sumypost.
 
Вантажівки зі сміттям їхали в напрямку Глухова і привернули увагу поліцейських неприємним запахом, що викликало підозри стосовно їхнього вантажу.
 
"Поліцейські наздогнали транспортні засоби та попросили у водіїв документи. Документів не виявилось. Зі слів чоловіків, у причепах знаходилась макуха - пресоване насіння соняшника. Після того, як на місце була викликана слідчо-оперативна група, водії все ж зізналися - перевозили відходи та звичайне сміття", - повідомив начальник Глухівського відділу поліції Андрій Сердюк.
 


Також водії показали товаротранспортну накладну, де не було вказано ім'я одержувача, але зазначено місто-відправник Львів і місто-одержувач Глухів.

Водії сказали, що вони лише наймані перевізники, а в Глухові їх мала зустріти людина і дати подальші вказівки щодо вантажу. У поліції подію зареєстрували і проводять перевірку.

Як повідомляла "УМ", у Львові триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів після закриття Грибовецкого сміттєзвалища.

26 жовтня фура зі львівським сміттям перекинулася на в’їзді до райцентру Дубно на Рівненщині, її вдалося поставити на колеса лише за допомогою військового тягача та підйомного крана.

Не так давно львівське сміття було виявлено під Каневом. Також тонни відходів були виявлені в заповіднику «Древлянський», що в Народицькому районі Житомирської області. Раніше вантажівки зі сміттям не пустили до Миколаєва.