Міністр МВС Арсен Аваков колекціонує вина і антикваріат

16:22, 28.10.2016
Міністр МВС Арсен Аваков колекціонує вина і антикваріат

Арсен Аваков колексіонує лише вартісні речі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вніс до електронної декларації італійські меблі, велику колекцію картин, годинників, старовинних книг, античних і середньовічних монет, винні етикетки та колекційні вина.

 

Таку інформацію Аваков вніс в свою електронну декларацію, оприлюднену у п'ятницю.

 

Пан Аваков зазначив, що має годинник Rolex Daytona з 1992 року, Vacheron Constantin з 2003 року, Jaeger LeCoultre з 2004 року та один жіночій годинник Chanel від 2011 року.

 

Міністр також має антикварний камінний годинник з фігурними вставками і елементами з бронзи й чавуну 19 століття (стиль ампір).

 

Оскільки посадовці мають декларувати майно, вартість якого перевищує 100 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня звітного року, міністр Аваков вніс до електронної декларації набір італійських меблів для робочого кабінету, 2 комплекти італійських меблів для спальні, набір італійських меблів для кабінету з синіми вставками, набір меблів для вітальні, меблі для бібліотеки, набір меблів для малої вітальні, меблі для кухні тощо.

Арсен Аваков також задекларував прикраси з діамантами, дороговартісні світильники та люстри, а також 3 шуби своєї дружини Інни: з норки світлого кольору, з норки темного кольору, з хутра каракуля.

 

Також міністр володіє колекцією зброї ХІХ-ХХ ст. (7 одиниць).

 

Арсен Аваков згадав у декларації колекцію етикеток вина Mouton-Rothchild різних років та колекцію вин виробництва Франції, Італії, Німеччини, Австрії, України, Іспанії, США, Чилі у кількості 760 пляшок. У переліку колекційних вин задекларовано пляшки Chateau Mouton-Rothschild 1982 року та 1986 років, Chаteau Pеtrus 2000 і навіть одна пляшка Chateau Mouton-Rotschild 1955 року.

 

Міністр внутрішніх справ цікавиться ще й нумізатикою: він має колекцію золотих монет країн Європи та Америки ХVIII-ХХ ст. (24 монети), колекцію мідних, бронзових, срібних і золотих монет ХVI-XXIст. з території сучасної України, а також територій Російської, Австро-Угорської, Римської імперій ІІ ст. до н.е. - ХХ ст. н.е. у кількості 2652 одиниць, колекцію срібних і золотих монет, виданих Нацбанком України.

 

Пан Аваков також задекларував велику колекцію картин, як українських, так і зарубіжних художників (серед яких є навіть літографія Пабло Пікассо), а також ікони.

 

Водночас, готівкові статки Авакова скромніші: 265 тис. грн., 178 тис. доларів, 118 тис. євро і 2100 британських фунтів. Міністр також декларує активи в дорогоцінних металах  в еквіваленті 200 тис. грн.

 

Тоді як його дружина Інна Авакова має готівкою 1,3 млн. гривень, 275 тис. доларів та 30 тис. євро.

 

Ціікаво, що Аваков задекларував ще й 1 млн. 212 тис. 548 гривень, які він вніс у вигляді застави за обвинувачуваного командира спецпідрозділу МВС «Слобожанщина» Андрія Янголенка.

 

Нагадаємо, що у п’ятницю за 13 хвилин було зареєстровано майже півтисячі електронних декларацій чиновників.