Сміттєва криза Львова: вирішення є

15:04, 28.10.2016
Сміттєва криза Львова: вирішення є

На Львівщині затверджено перелік ділянок для тимчасового складування ТПВ (portal.lviv.ua)

На Львівщині затверджено конкретний перелік ділянок для тимчасового складування ТПВ. Про це йшлося на зібранні села Малехів з питання закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища вчора.

 

Про це повідомив голова Громадської ради при ДФС у Львівській області Віктор Горбач на своїй сторінці в фейсбуці.

 

"З’явилось світло в кінці тунелю. Голова Львівської ОДА Олег Синютка запевнив, що область прийняла на себе відповідальність за очищення Львівщини та, зокрема, Львова від побутових відходів. Затверджено ділянки для тимчасового складування ТПВ та є ідейні проекти підприємства з переробки сміття", – повідомив Віктор Горбач.

 

З його слів, на зустрічі з селянами заступник міського голови Львова Віктор Пушкарьов ще раз пообіцяв мешканцям Малехова, що полігон рекультивуватимуть ґрунтом та інертними матеріалами, але в жодному випадку не сміттям.

 

"Люди помалу заспокоюються та налагоджуються до конструктивного спілкування", – зауважив Віктор Горбач.

 

Зі слів активіста, науково-експертна комісія з екології та техногенних ситуацій провела консультації з громадами щодо розробки технічної документації для виділення землі під сміттєпереробний завод та полігон.

 

"На сьогодні на території області громади с. Бронниці, Червонограда та Яворова виділили свої ділянки під улаштування сміттепереробного підприємства та полігону", – зазначив Віктор Горбач.

 

Голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що з цього приводу протягом двох тижнів планує дати прес-конференцію. 

 

Зазначимо, що 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа сміття. Станом на ранок 30 травня пожежники повідомили про її повну ліквідацію.

 

Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників та один комунальник. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

 

Після трагедії на Львівське сміттєзвалище припинили вивозити сміття. Львів транспортує свої ТПВ не тільки по районах області, а й по всій Україні. На це перевізникам виділяють мільйони з міського бюджету.