У Дніпрі затримали проросійського пропагандиста

20:35, 27.10.2016
У Дніпрі затримали проросійського пропагандиста

Співробітники Служби безпеки України затримали мешканця міста Дніпро, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Сепаратиста скеровували російські спецслужби.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ у четвер.

 

За даними слідства, затриманий був активним учасником так званої «російської весни» у 2014 році, закликав Путіна ввести війська тощо. Тоді ж він став адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості.

 

«Він через Інтернет познайомився з представниками спецслужб Росії та погодився розповсюджувати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних пабліках у російських соцмережах. Інформація для публікацій викладалася у спеціально створеній закритій спільноті», - йдеться у повідомленні.

 

 

За вказівкою своїх російських кураторів сепаратист усіляко намагався дискредитувати  українську державу та армію, розпалював міжнаціональну ворожнечу в соцмережах, а ще вимагав статусу державної мови для російської тощо.

 

Звісно ж, цей дніпрянин також усіляко пропагував вихід Дніпропетровської області зі складу України та входження до складу Російської Федерації.

 

Під час обшуку співробітники СБУ вилучили у пропагандиста комп'ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності.

 

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

 

Тривають оперативно-слідчі дії.