Російський суд відхилив апеляцію на арешт Романа Сущенка

12:43, 27.10.2016
Російський суд відхилив апеляцію на арешт Романа Сущенка

(Фото: Роман Цимбалюк)

Московський міський суд відхилив апеляцію на арешт кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка. Про у Facebook повідомив журналіст Роман Цимбалюк.
 
 
Рішення суду підтвердив також адвокат Сущенка Марк Фейгін: "Скаргу на арешт відхилили. Сущенка залишили під вартою".
 
Засідання проводилося у закритому режимі, оскільки ФСБ вбачало у справі державну таємницю. Однак при цьому розглядалося не питання «по суті обвинувачення», а суто процесуальні питання, порушення, які мали місце при затриманні і призначенні тримання під вартою. Захист намагався запобіжний захід з тримання під вартою в Лефортово на інший, наприклад, домашній арешт.
 
У відповідь українське Міністерство закордонних справ висловило протест на рішення суду і закликало міжнародну спільноту посилити тиск на Росію для звільнення українських політв'язнів.

 
"Сущенко має бути звільнений. Росія цинічно використовує наших громадян у своїх політичних цілях. Висловлюємо протест і закликаємо міжнародну спільноту посилити тиск на РФ для звільнення всіх українських політв'язнів в Росії", – написала речник МЗС Мар'яна Беца у Твіттері.
 
Як повідомляла "УМ", журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка з порушенням всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають в СІЗО "Лефортово".

ФСБ Росії пред'явила Сущенку звинувачення у шпигунстві.