Луценко заявив, що Горбатюк хоче розслідувати справи Майдану ще 2-3 роки

17:29, 25.10.2016
Луценко заявив, що Горбатюк хоче розслідувати справи Майдану ще 2-3 роки

Луценко заявив, що Горбатюк хоче розслідувати справи Майдану ще 2-3 роки (112.ua)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевняє, що не бажає дискредитувати керівника департаменту спеціальних розслідувань, оскільки вважає, що Сергій Горбатюк є одним із кращих слідчих.

 

Про це сказав сьогодні Юрій Луценко під час брифінгу в Києві.

 

«Терпіння країн Європейського Союзу, які наклали арешти і не бачать прогресу від команди Горбатюка, не нескінченно. Кажу це не для того, щоб якимось чином дискредитувати Горбатюка - він дійсно один з кращих слідчих. Але кажу це тому, що є закон про заочне засудження. Прокурор повинен не міркувати про якість закону, а застосовувати його», - заявив Луценко.

 

«Я вважав і вважаю, що Горбатюк взявся за справи Майдану і має право довести їх до суду. На пряме питання, коли це станеться, він на останній з нарад сказав, що йому потрібно ще 2-3 роки », - зазначив генпрокурор.



«Я не збираюся звільняти Горбатюка, який користується довірою адвокатів Небесної сотні. Ще планую зустрітися з сім'ями загиблих і постраждалих на Майдані. Якщо вони вважають, що слідство з цього епізода, за цими подіями йде нормально, думаю, що я погоджуся з ними», - додав Юрій Луценко.



Нагадаємо, що у Генпрокуратурі повідомили, що для активізації та завершення досудового слідства та передачі в суд «великої кримінальної справи» щодо екс-президента Віктора Януковича і осіб з його найближчого оточення створено управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями. До складу цього управління увійшли 63 співробітника.



Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, створено в рамках реорганізації департаменту спеціальних розслідувань ГПУ з метою вдосконалення організації роботи Генеральної прокуратури.

 

За словами Юрія Луценка, Горбатюк залишається керівником департаменту спеціальних розслідувань, до складу якого входять 56 співробітників. за цим департаментом залишається розсілідування та передача до суду справ, що стосуються Майдану.