Український Інтерпол розслідуватиме можливе сприяння співробітниками Януковичу

13:04, 23.10.2016

Українське бюро Інтерполу готове надати повне сприяння головній військовій прокуратурі у перевірці фактів можливої співучасті його працівників в уникненні кримінальної відповідальності представниками режиму Віктора Януковича. Про це заявив керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя в ефірі каналу "112".

 
"Поки що про конкретні факти, якими володіють слідчі військової прокуратури, нам не повідомляється. Сподіваюся, що в процесі (як сказав головний військовий прокурор, на цьому тижні) ми зможемо отримати більш детальну інформацію про ці факти і спільно з головною військовою прокуратурою їх перевіряти", - зазначив Неволя.
 
Він також повідомив, що офіційного звернення з боку військової прокуратури щодо перевірки таких фактів до українського бюро Інтерполу не надходило.
 
"Ми готові до співпраці і не хотіли б з'ясовувати ці питання через ЗМІ", - додав Неволя.
 
Як повідомляла "УМ", головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що ГПУ і група військової прокуратури, яка розслідує кримінальні провадження, наступного тижня дасть процесуальну оцінку ймовірної причетності окремих посадових осіб Нацбюро Інтерполу в Україні у співучасті чи сприянні членам злочинної організації Клименка-Курченка, Арбузова і Януковича в уникненні кримінальної відповідальності.