СБУ заборонила в'їзд диякону Павлу Шульженку, який підтримував терористів

13:29, 20.10.2016
СБУ заборонила в'їзд диякону Павлу Шульженку, який підтримував терористів

Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну російському священику Павлу Шульженку, який їздив особисто підтримати терористів так званої ДНР на окупований Донбас. Про це інформує у четвер прес-центр СБУ.

34-річний диякон з Петербугра був учасником  терористичної організації "ДНР". Зокрема, у нього навіть було посвідчення "ветерана ДНР"



Вперше отець Павло Шульженок прибув на тимчасово окуповані території із загоном найманців у серпні 2014 року.

Російський батюшка виконував обов’язки позаштатного капелана для терористів у місцевих храмах. Оркім цього, у СБУ зазначили, що Шульженок діяв як штатний пропагандист: давав інтерв’ю та знімав фільми, в яких заперечував існування України та українського народу, закликав до знищення України, приєднання ОРДЛО до Росіїї.


Зокрема у соцмережах він представляє себе як "Не просто диякон. Учасник захистку Новоросії". 
 

Під час свого візиту на Донбас диякон зробив багато селфі з бойовиками і зброєю, і, не соромлячись, викладав у соцмережі фото.







Священик прославився антиукраїнськими висовлюваннями, як-от це:

"Ні у нашому розумі, ні у нашій мові не має залишатися більше нічого українського. Слово "Україна" має стати для нас брудним і грішним, у одному ряду з непристойними словами. Аби не тільки вимовляти, але йі думати про Україну уникали", - написав якось священик.

 


У свої сторінках у соцмережах Шульженок активно підтримує терористів, нещодавно священик пом'янув убитого у ліфті свого будинка в Донецьку бойовика ДНР "Мотролу"(Арсена Павлова).

 




До цього петербурзький священик прославився у Росії, коли набули розголосу його фотографії з нехарактерним для священнослужителем способом життя. Зокрема, в лютому 2015 року викликали обурення фото п'яного отця Павла разом з колегою отцем Сергієм у пабі, фото у спортзалі з алкоголем, врешті священик сфотографувався з битою і у балаклаві на тлі пожертв храму.

 

Після цьго горе-батюшку Павла відсторонили і він не мав права служити у церквах, проте згодом відновили.