Олександр Єфремов не зміг звільнитися з-за грат

22:14, 18.10.2016
Олександр Єфремов не зміг звільнитися з-за грат

Олександр Єфремов сидітиме щонайменше до 24 листопада.

Апеляційний суд Києва підтвердив рішення Печерського райсуду столиці про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до 24 листопада 2016 року. Апеляційну скаргу «регіонала» було відхилено.

 

Відповідну резолютивну частину ухвали оголосив голова колегії суддів Апеляційного суду Києва Іван Рибак у вівторок ввечері.

 

«Заслухавши пояснення сторін – учасників процесу, дослідивши матеріали справи, колегія суддів ухвалила в задоволенні скарги адвокатів підозрюваного Єфремова Олександра Володимировича – відмовити. Рішення Печерського райсуду Києва залишити без змін. Ухвала оскарженню не підлягає», – зазначається в судовому рішенні.

 

Тим самим суд дослухався до аргументів сторони обвинувачення, яка наполягала на тому, що Єфремов підозрюється в скоєнні тяжких злочинів, які не передбачають іншого, крім арешту, запобіжного заходу, а тому суд має залишити рішення першої судової інстанції без змін.

 

Прокурор Павло Кожухівський навіть заявив, що Генпрокуратура планує через два місяці завершити досудове розслідування у справі Єфремова і відкрити матеріали стороні захисту для ознайомлення.

 

«Коли ми допитаємо тих свідків, яких запланували допитати, і коли ми отримаємо висновки судових експертиз, ми плануємо, я думаю, що це приблизно через два місяці, оголосити і відкрити ці матеріали стороні захисту для ознайомлення», - сказав пан Кожухівський.

 

Нагадаємо, що 30 липня Єфремова затримали в аеропорту «Бориспіль», звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня.

 

1 серпня Печерський райсуд Києва заарештував його на 2 місяці без права внесення застави.

 

27 вересня Печерський райсуд подовжив термін перебування Єфремова під вартою ще на 60 діб, до 24 листопада.

 

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Єфремов підозрюється у вчиненні умисних дій із метою зміни кордонів України, причетності до створення терористичної організації ЛНР та заволодінні майном «Луганськвугілля».